Отново Новак Джокович!



12-07-2015 19:26 | Станко Димов

Новак Джокович защити титлата си от Уимбълдън! На финала на надпреварата световният №1 се наложи с 3:1 сета над подгласника си в ранглистата Роджър Федерер, в отделните части 7:6 (1), 6:7 (10), 6:4, 6:3.

Двубоят бе повторение на миналогодишния финал, с тази разлика, че този път сърбинът се налижи в 4, а не в 5 сета. Общо това беше 40-ти сблъсък между двамата, като победите вече са по 20. За разлика от предходните срещи, днес играта на Федерер не бе на толкова голяма висота, за да затрудни почти безгрешния Джокович.

За Ноле пък това е общо 9-та титла от Големия шлем и трета от Уимбълдън. От началото на годината сърбинът неизменно достига до финал на всички турнири от Шлема, като успя да триумфира в Австралия и Англия, но загуби в Париж. Победата над Федерер на финала на Уимбълдън бе успех №200 на Джокович в турнирите от Шлема

Двубоят започна на изумително ниво, като в началото двамата взимаха изключително лесно сервис-геймовете си. Първи до точка за пробив стигна Федерер, който веднага се възползва и дръпна с 4:2. Джокович обаче отговори като шампион и моментално осъществи ри-брейк, след което взе подаването си за 4:4. Няколко минутки по-късно, сервирайки за тайбрек, Джокович трябваше да спасява нови две точки за пробив, които бяха с цената на сетбол. И в двата случая обаче сърбинът намираше най-добрия си начален удар и спечели точките без разиграване. В крайна сметка заслужено се стигна до тайбрек, в който Джокович бе безгрешен – 7:1 точки.

През втората част двубоят продължи да се развива гейм за гейм, като при 5:4 в своя полза Джокович стигна до сетбол. Федерер обаче отказа да даде гейма и изравни за 5:5, след което последва нов тайбрек. И този път сърбинът стартира по-уверено и поведе с 6:3, получавайки още 3 точки за приключване на втората част. И този път обаче Федерер каза „Не”. Швейцарецът стигна до 6:6, а в последствие успя да спаси още 3 сетбола. Така, след пропуснати цели 7 сетбола, Джокович в крайна сметка плати цената и отстъпи с 10:12 в тайбрека. Публиката пък само това чакаше, за да огласи с бурни овации централния корт.

Третия сет започна с ранен пробив за Джокович, който бе затвърден за преднина 3:1 гейма. При 3:2 пък над Лондон заваля и двубоят бе временно прекъснат. Дъждовната пауза продължи точно 21 минути, след което двамата големи шампиони се завърнаха на корта. До края на сета обаче Федерер така и не успя да стигне до точка за връщане на пробива и след успех с 6:4 Джокович направи втора решителна крачка към мечтания трофей.

В четвъртия сет Ноле натисна още газта и успя да пробие в петия гейм за преднина 3:2, след което затвърди за 4:2. До края на срещата ръката на световния №1 не трепна и той се поздрави с трети трофей от Уимбълдън.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини