Габриела Стоева празнува рожден ден на корта



15-07-2015 10:58 | Любомир Тодоров

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви започват днес участието си в турнира от високата категория „Гран при Голд“ в Китайско Тайпе, който е с награден фонд 200 000 долара.

С двубоя срещу третите поставени европейски шампионки Камила Рютер Юл и Кристина Педересен от Дания златните сестри стартират и олимпийските квалификации за Рио де Жанейро, които ще продължат до месец май 2016 година. Срещата е с начален час 15:05 българско време.

На 15 юли Габриела Стоева отбелязва своя 21-и рожден ден. Тя беше поздравена още вчера от Стефани и техния наставник Гюнтер Хубер, заради разликата от плюс 5 часа между България и Тайван.

„Трогната съм от милите пожелания, които получих от цял свят, но няма време за празнуване. Зала Taipei Arena, в която ще играем е огромна! Хората тук са много дружелюбни и организацията е на ниво. Ако мога да си избера подарък за рождения ден, това ще бъде победа днес! Датчанките са изключително силни и са четвърти в последната световна ранглиста. Знаем какво да очакваме и се надявам да направим добър мач“, заяви Габриела.

 

Стефани Стоева също е настроена за битка в първия официален мач на двойката след спечелването на титлата от Европейските игри в Баку на 27 юни.

„Ще бъде тежък мач , защото познаваме много добре съперничките и сме ги гледали на големите турнири, а също  и в тяхната лига, където и ние играем. Знаем колко са добри, но ние ще се опитаме да дадем най-доброто от нас и ако можем да вземем този мач ,това ще бъде един отличен резултат за нас“, коментира избраната за най-добра млада бадминтонистка на Европа  за 2013 г. Стефани часове преди двубоя.

Само за участието си в турнира Стоеви вземат 1670 точки за световната ранглиста, където са №15 в момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини