Багдатис на финал в Сидни след тричасова драма



15-01-2010 11:16 | Станко Димов

Маркос Багдатис и Ришар Гаске ще спорят за титлата на турнира в Сидни. В изключително оспорван и драматичен мач, роденият в Кипър тенисист се наложи трудно с 2:1 сета над американеца Марди Фиш. Двубоят между двамата продължи близо 3 часа, а в отделните части Багдатис се наложи с 6-4, 6-7 (7), 7-6 (5).

 

Двамата направиха страхотен първи сет, през който бяха повече от стабилни в сервис-геймовете си. Все пак единствената възможност за пробив се откри пред Бадатис и той се възползва от нея, затваряйки сета с 6-4 гейма.

 

Вторият сет започна отлично за амциозния кипърец, който проби още в първия гейм. Фиш обаче не се предаде, моментално върна пробива и изравни резултата. До края на сета двамата взeмаха подаванията си и така се стигна до тайбрек, където Багдатис профука два мачбола и допусна изравняване на резултата.

 

Подобна бе картината и през заключителната трета част на мача. Двамата си размениха по два пробива и отново вкараха сета в тайбрек. В него Багдатис получи 3 мачбола, пропусна първите два, но при третия бе безпощаден и затвори мача след 2 часа и 58 минути игра.

 

Далеч по-спокоен бе другият полуфинал между французите Гаске и Бенету. Бившият номер 7 в света Гаске се наложи с 6-4, 7-5 за час и 40 минути и затвърди отличната форма, в която се намира след завръщането си на корта.

 

"Не съм очаквал, че играя финал толкова рано през годината. След всички истории от последните месеци ми бе трудно да се върна на корта. В крайна сметка отново играя и моята цел е единствено да се забавлявам. Тенисът ми доставя удоволствие и затова играя. Класирания, точки и ранглисти за мен нямат никакво значение", сподели 23-годишният Гаске.

 

Французинът ще се изправи срещу Михаил Южни в I-ия кръг на започващия в понеделник Australian Open. "Жребият не е никак лек за мен, все пак още на старта ще се изправя срещу тенисист от Топ 20. Не се притеснявам, надявам се както аз, така и зрителите да се забавляват на моите мачове", каза с усмивка на лице талантливият играч.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини