Смразяващо: Вожняцки и Шарапова загубиха общо 1 гейм!04-09-2010 21:37 | Николай Драгиев

Меко казано брутални победи записаха две от фаворитките на US Open. Каролине Вожняцки и Мария Шарапова демонстрираха за пореден път силната си форма и по този начин си уредиха среща в четвърти кръг на турнира.

 

За Каролине това не бе нещо ново. В първия си мач тя надви Челси Гъликсън с 6:1, 6:1, след това мина през Кай-Чен Чанг с 6:0, 6:0, а сега победи и другата ракета на Тайван Юн-Янг Чан с 6:1, 6:0 при доста ветровито време.

 

"Трябва да съм готова за предизвикателството "Шарапова". Ще бъде много тежък мач. Тя ще ме атакува още от първата топка. Трябва да съм много бърза срещу нея," сподели Вожняцки.

 

Тя сподели и "странния" принцип, според който избира тактиката си: "Ако почувствам, че ми се получава играта ще играя по-агресивно. Ако пък ми се стори, че трябва да съм по-постоянна ще играя от задна линия повече."

 

Мария Шарапова пък успя да навърже два "геврека" на 18-годишната американка Беатрис Капра - 6:0, 6:0 за 73 минути игра.

 

"В момента Вожняцки играе най-добрия тенис в своята кариера. Тя бе финалист в Ню Йорк през миналия сезон, така че отлично познава условията тук. Аз обаче съм готова за предизвикателството," коментира Маша.

 

Интересното е, че Шарапова и Вожняцки са играли 2 пъти до момента. В един от случаите Маша отвява Каролине с подобен резултат - 6:0, 6:1 в Доха през 2008 г. През същата година в Рим Шарапова печели и с 6:4, 7:6.
Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд: $8,500,000

Official Website | Livescore
Други новини