Бадминтонистките на финалите на световното отборно (+снимки)



23-02-2016 11:52 | Любомир Тодоров

Националният отбор на България по бадминтон за жени се класира за финалите на световното отборно първенство "Убер къп". Те ще се проведат в китайския град Куншан от 15 до 22 май.

Линда Зечири, Петя Неделчева, Габриела Стоева, Стефани Стоева и Мария Мицова си извоюваха правото да участват на най-престижното първенство със спечелването на сребърните медали от европейския шампионат, който завърши в неделя в руския град Казан.

Както е известно българките записаха пет поредни победи и отстъпиха само на финала над несменяемите златни медалистки от Дания. Националките се прибраха днес в София и дадоха пресконференция.

ГАЛЕРИЯ ОТ НЕЯ - ТУК!

Честта на Европа ще защитават още съставите на Дания, Испания и Германия.

Отборът на Китай ще брани титлата си пред родна публика. Останалите представители на Азия са Япония, Тайланд, Южна Корея, Индия и Индонезия. Другите участници в "Убер къп" са Съединени щати (представител на Америка), Мавриций (Африка) и Австралия (Океания).

Отборите се разделят на четири групи като първите два продължават на четвъртфиналите.

България се класира за финалите и на предишния турнир през 2014 година като бронзов медалист от европейското първенство в Базел, но в последния момент отказа участие на състезанието в Индия и беше заместена от Русия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини