Турция поведе на България след драма



04-03-2016 15:35 | Станко Димов

Турция откри резултата в двубоя срещу България от втора група на зона Европа / Африка за Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство. В първия двубой на сингъл Джем Илкел (№461) се наложи с 3:2 сета над Димитър Кузманов (№304), в отделните части 7:6 (4), 1:6, 6:4, 1:6, 7:5. Срещата в Анкара продължи близо 3 часа и 20 минути.

В първия сет пробиви нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, където втората ракета на Турция се наложи със 7:4 точки. През втората част Кузманов записа серия от 5 последователни гейма на сметката си и се наложи с 6:1. Любопитен е фактът, че Илкел не спечели нито една точка при свой начален удар във втория сет.

Третият сет започна с ранен брейк на сметката на Илкел, а до края на частта Кузманов така и не успя да върне пробива и отстъпи с 4:6. В четвъртия сет българинът имаше тотален контрол и след 6:1 прати мача в решаващ пети сет. Той се развиваше гейм за гейм, преди Илкел да пробие за 7:5 и да затвори мача.

В петък ще се изиграе още един двубой на единично. В него ще се изправят първата ракета на домакините Марсел Илхан (№139) и дебютантът Александър Лазаров, който няма позиция в ранглистата.

В събота по традиция ще се изиграе срещата на двойки, а в неделя са последните два сблъсъка на единично.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ИЛКЕЛ – КУЗМАНОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини