Хванаха Шарапова с допинг!



07-03-2016 22:10 | Станко Димов

Бившата №1 в света Мария Шарапова обяви, че се е провалила на допинг тест по време на Australian Open 2016. Рускинята организира специална пресконференция в Лос Анжелис и изрази надежда, че един ден отново ще може да излезе на корта.

Временно Шарапова е аут от тениса, като на този етап не е ясно точно колко време ще продължи наказанието, което ще бъде наложено от ITF (Международна федерация по тенис).
„Направих огромна грешка. Не искам да сложа край на кариерата си по този начин, на този грозен килим”, каза Шарапова, която трудно прикриваше емоциите си.

„През последните 10 години приемам лекарство, наречено „Мелдронад” от личния ми лекар, и преди няколко дни, след като получих писмо, открих, че то има и друго име – „Мелдониум”, което аз не знаех. Важно е да знаете, че през последните 10 години, това лекарство не бе в листата със забранените и аз го приемах легално, в продължение на 10 години. Но правилата се променят и от 1 януари „Мелдониум” е станало забранено вещество, което аз не знаех. Приемах това лекарство заради няколко проблеми през 2006-та. Ще поема цялата отговорност за действията си. Извинявам се на феновете си по целия свят”, коментира Шарапова.

Шарапова каза, че е получила писмо от WADA в края на декември миналата година, в което са фигурирали обновените имена на забранените за използване субстанции. Рускинята също така призна, че не е прочела списъка, заради което ще си понесе отговорността.

Новината за извънредната пресконференция на Шарапова се появи в неделя вечер, като първоначалните спекулации бяха, че рускинята ще обяви край на кариерата си, след като през последните месеци е измъчвана от чести контузии. От Уимбълдън 2015 насам Маша взе участие едва в 3 турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини