Ноле: Може да играя и след 40-годишна възраст



07-01-2017 13:54 | Tennis24.bg

В последните години средната възраст на тенисистите в Тура нараства. През март Стан Вавринка ще навърши 32 години. Роджър Федерер ще е на 36 през август. През май Нова Джокович ще се включи в клуб 30. Това обаче не плаши сърбина.

 

Ноле обяви, че мисли да играе дори след като навърши 40. „Защо не? Очаквайте много от мен в следващите години“, обеща Джокерът. В Доха той се изправи и победи 38-годишния Радек Степанек. „Щом той го може, защо и аз да не го направя. И аз мога да играя толкова дълго“, коментира дълголетието на корта на съперника си Ноле.

 

Джокович започна годината по перфектен начин, като днес, в 17 часа ще излезе за първия си финал. Мачът мечта за феновете на тениса ще в края още на първия турнир за годината – Откритото първенство на Катар в Доха срещу номер 1 в света Анди Мъри, който ще е повторение на финала на АТР в Лондон.

Шотландецът не е притеснен от този финал. „Според мен резултатът няма да повлияе на това, което предстои на откритото първенство на Австралия. За себе си знам, че ще съм готов за Мелбърн. Но, разбира се, няма да е лошо да започна сезона с титла. Винаги е голямо предизвикателство да играя срещу Джокович. Да започнеш годината с мач, финал, срещу един от най-добрите, срещу един от най-великите в историята, винаги е добре“, коментира Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини