Виландер: Искам Димитров да спечели титла от Шлема възможно най-бързо



27-01-2017 18:18 | Станко Димов

Легендарният шведски тенисист Матс Виландер, който през последните години е и анализатор на „Евроспорт”, засипа с похвали Григор Димитров за представянето му в мача с Рафа Надал. Българинът се бори лъвски срещу бившия водач в ранглистата, но в крайна сметка отстъпи след близо 5 часа тенис на убийствено високо ниво и се размина с първия си финал в Големия шлем. Виландер е категоричен, че Григор е сред бъдещите лица на световния тенис, що се отнася до неговия връх.

„Не очаквахме, че Надал ще може да играе пет часа толкова интензивно. А какво да кажем за Григор Димитров! В един момент той изглеждаше победител, имаше два брейкбола. Но Надал изглеждаше свеж. Но никой от тях не изглеждаше изморен. Григор Димитров направи изключителен мач.

Неговият сечен форхенд не може и Федерер да го направи. Бих искал да го видя повече да играе сервис-мрежа. Разликата беше накрая, когато Надал игра на мрежата. Димитров е много бърз, ако просто само вкара този прийом в играта си, ще вкарва още несигурност у съперника си”, сподели Виландер и говори за бъдещето на Гришо.

„Ще се радвам да видя Димитров да спечели титла от Шлема възможно най-бързо. Искам да видя новото лице да ги побеждава, докато те все още са на върха. Това ще е реклама за тениса”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОЛУФИНАЛА

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини