Мъри: Шарапова трябва сама да извоюва мястото си в елита



01-03-2017 14:25 | Станко Димов

Носителката на 5 титли от Големия шлем Мария Шарапова получи „уайлд кард” за турнира на клей в Рим, похвалиха се организаторите на надпреварата. Бившата №1 в света ще се завърне на корта в Щутгарт през април, когато изтича 15-месечното ѝ наказание за употреба мелдоний.

Освен специална показа за Щутгарт и Рим, Шарапова получи „уайлд кард” и за надпреварата в Мадрид. Според различни издания, рускинята има огромен шанс да получи покана и за Уимбълдън.  

Тази новина не се хареса на световния №1 в мъжкия тенис и действащ шампион от „Ол Ингланд Клъб” Анди. Шотландецът е на мнение, че Маша ще има достатъчно време до Уимбълдън, за да си заслужи мястото в основната схема чрез подобряване на ранкинга си и не е нужно да ѝ се дава покана.

„Мисля, че трябва да си извоюва сама мястото, след като се върне на корта. Шефовете на турнирите правят това, което считат за най-добро за техните събития”, коментира Мъри пред „Таймс”.

„Ако преценят, че даването на покана на големи имена ще им увеличи продажбата на билети, ще направят точно това. Тя (Шарапова) ще има възможността да подобри ранкинга си преди това и вероятно няма да се нуждае от „уайлд кард”. Но ако не го направи, тогава от Уимбълдън трябва да решат дали да я поканят. Убеден съм, че те много внимателно ще вземат решение как да процедират с нея и какво ще бъде мнението на другите”, каза още Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини