Мъри: Ролан Гарос ще ми даде инерция за сезона на трева



10-06-2017 11:50 | Николай Драганов

Анди Мъри загуби полуфиналната битка на "Ролан Гарос" от Стан Вавринка, но призна, че е горд от достигането си до тази фаза, след като не се представи никак добре в сезона на клей преди това. 


"Бях близо до нов финал в Шлема, въпреки че не играех особено добре и се чувствах наистина зле преди турнира", заяви Мъри пред BBC Sport.


"Не съм щастлив - разочарован съм, огорчен и изморен след няколко дълги седмици, но съм горд, че успях да достигна до такава позиция, след като имаше доста съмнения преди турнира", подчерта той.


"Той игра твърде добре накрая. Физически не се чувствах добре. Просто нямах достатъчно тежест на ударите, за да го поставя под напрежение", призна британецът.


Световният №1 обаче изрази увереност, че ще извади позитивите. "Чувствам, че турнир като този може да ми даде инерция. Надявам се, че на тревата ще се движа по-добре. Това е важна част от моята игра и нещо, с което имах проблеми в последните няколко седмици. Сервих добре в Паиж а това е нещо, което очевидно е много важно на трева", добави той.


Запитан колко далеч се чувства от желаното ниво, Мъри отвърна: "Играх много добре в последните няколко мача. Дори когато играеш добре, не винаги ще печелиш всеки един мач. Но аз успях да достигна полуфинал от Шлема, така че очевидно играя много добре", завърши той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини