Григор на четвъртфинал след труден успех



21-06-2017 18:56 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон, който е от категория АТР 500. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета над ветерана от Франция Жулиен Бенето, в отделните части 4:6, 6:3, 6:4 след близо два часа игра.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

В спор за място на полуфиналите Димитров ще премери сили с победителя от утрешния двубой между Данийл Медведев и Танаси Кокинакис.

Григор Димитров започна срещата по възможно най-лошия начин. Той спечели жребия и избра да сервира, но още в първия гейм допусна 3 двойни грешки и загуби подаването си. Това се оказа напълно достатъчно на Бенето да спечели сета, след като до неговия край французинът не позволи връщане на пробива.

Българинът имаше затруднения и в първия гейм на втория сет, когато също трябваше да отразява последователен брой точки за пробив. Григор обаче се справи, след което успя за първи път в мача да стигне до брейк и да поведе с 3:1. До края на сета българинът бе безпогрешен при начален удар и изравни резултата.

Във финалната трета част отново имаше само един пробив, за наша радост дело на Димитров за 4:2. При 5:4 Гришо сервира за мача и се поздрави с успеха след 3 последователни аса.

Това беше пети двубой между Димитров и Бенето, като българинът записа трети успех над този опонент.

Димитров приключи срещата с 15 аса и 7 двойни грешки на сметката си. Бенето пък се отчете с 8 точки директно от начален удар и 5 двойни грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини