Крути мерки за сигурност на Уимбълдън01-07-2017 10:03 | Николай Драганов

Най-високото ниво на сигурност ще бъде въведено по време на тазгодишния Уимбълдън, потвърждават британските власти. Причината е опасността от терористични заплахи. 


Около "Ол Инглънд Клъб" ще бъдат поставени бариери, подобно на онези, които вече пазят всички мостове в Лондон. Целта им е превенция на опитите на терористи да извършват терористични актове чрез врязване в тълпата с автомобил.


Освен това целия комплекс ще е изпълнен с тежко въоръжени военни. "Взехме под внимание нивото на заплаха във Великобритания и с оглед ужасните терористични актове съставихме специален план за полицейска охрана, с големи ресурси, за да подкрепим организаторите ди гарантираме безопасността на турнира", заяви отговорникът за сигурността Джом Едуардс.


Видеонаблюдение и специално обучени кучета ще преглеждат внимателно багажа на хората и автомобилите, които влизат на територията на комплекса. Мерките за сигурност са подкрепени от най-високо ниво в лицето на спортния министър на страната Трейси Крауч, тъй като Уимбълдън традиционно е едно от най-важните спортни събития през годината на Острова.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Swedish Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Бостад, Швеция
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Croatia Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Умаг, Хърватия
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Hall of Fame Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Нюпорт, САЩ
Настилка: Тревна
Награден фонд: $652,245

Official Website | Livescore
Други новини