Крути мерки за сигурност на Уимбълдън



01-07-2017 10:03 | Николай Драганов

Най-високото ниво на сигурност ще бъде въведено по време на тазгодишния Уимбълдън, потвърждават британските власти. Причината е опасността от терористични заплахи. 


Около "Ол Инглънд Клъб" ще бъдат поставени бариери, подобно на онези, които вече пазят всички мостове в Лондон. Целта им е превенция на опитите на терористи да извършват терористични актове чрез врязване в тълпата с автомобил.


Освен това целия комплекс ще е изпълнен с тежко въоръжени военни. "Взехме под внимание нивото на заплаха във Великобритания и с оглед ужасните терористични актове съставихме специален план за полицейска охрана, с големи ресурси, за да подкрепим организаторите ди гарантираме безопасността на турнира", заяви отговорникът за сигурността Джом Едуардс.


Видеонаблюдение и специално обучени кучета ще преглеждат внимателно багажа на хората и автомобилите, които влизат на територията на комплекса. Мерките за сигурност са подкрепени от най-високо ниво в лицето на спортния министър на страната Трейси Крауч, тъй като Уимбълдън традиционно е едно от най-важните спортни събития през годината на Острова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини