Завръщането на Стан



03-07-2018 11:12 | Станко Димов

Stan The Man се завърна. В това изречение започва материалът в сайта на АТП, посветен на двубоя между Вавринка и Григор Димитров от първия кръг на Уимбълдън, спечелен от швейцареца с 3:1 сета.

„Стан Вавринка записа най-голямата си победа след завръщането си на корта, отстранявайки шестия поставен и полуфиналист от 2014 Григор Димитров на Шампионата. 33-годишният тенисист се нуждаеше от сет, за да загрее на Централния корт, но след като веднъж го направи тотално извади Димитров от светлината на прожекторите“, пишат още колегите от АТП.

Любопитен е фактът, че до понеделник Вавринка никога не беше побеждавал тенисист от Топ 10 на трева! Общо в турнирите от Големия шлем швейцарецът е с баланс 17-22 срещу играчи от Топ 10.

„Работих много през последните седмици, за да бъда готов за голям мач, за да знам, че съм готов да боря за всяка точка“, коментира Вавринка след успеха.

„В последните три седмици наистина тренирах много ползотворно. Мисля, че вдигнах значително нивото си – физически и технически. Няма как да не съм щастлив в момента. Не излязох на корта със задължителната нагласа, че ще победя, а с ясната идея да играя добре и да се поставя в ситуация, в която да го направя“, каза още Вавринка.

Във втория кръг трикратният победител в турнири от Големия шлем ще срещне италианеца Томас Фабиано.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини