Ришар Гаске надигра безпомощния Родик



17-03-2011 04:22 | Николай Драгиев

С отлично представяне Ришар Гаске се класира за четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Французинът наказа предпоследния американец в турнира Анди Родик с 6:3, 7:6(5). Така Гаске ще спори с Новак Джокович в следващата фаза.

 

Гаске показа фантастична игра особено в първия и по-голяма част от втория сет. Особено впечатляващ бе неговият бекхенд с една ръка, който продуцираше изключителни печеливши удари от всякакви позиции. Сервисът и късите топки от арсенала на Гаске също бяха на ниво срещу Родик, който изглеждаше безпомощен на корта.

 

В първия сет Гаске поведе от самото начало и за 25 минути приключи в блестящ стил - 6:3.

 

Втората част също започна с пробив за французина. С много мъка Родик удържаше подаванията си. Той дори се впусна в пререкания с главния съдия Фъргъс Мърфи и даже го предупреди да "внимава". Американецът бе на път да направи обрат в края на сета. Той върна пробива за 4:4, а при 6:5 в своя полза пропусна три сетбола.

 

Това се оказа фатално, тъй като Гаске бе по-добър в тайбрека. Той реализира първия си мачбол с ретур-уинър от бекхенд, който остави без дъх публиката.

 

Гаске и Новак Джокович са играли четири пъти досега. Ноле води с 3:1 и е абсолютен фаворит в срещата, която ще бъде в петък.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини