Надал отново защити Федерер



11-06-2011 20:11 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал за пореден път подкрепи своя добър приятел и основен съперник през годините Роджър Федерер. Според Рафа е несправедливо швейцарецът да бъде нападан, че отказа да участва на турнира в Хале.

"Аз съм изключително уморен, а при него вероятно ситуацията е същата. Все пак и двамата играхме финал на "Ролан Гарос". Психологически е много трудно, в деня след финала в Париж да тренираш на трева. Мисля че не е честно той да бъде критикуван," заяви Надал, след като загуби от Жо-Вилфред Цонга в четвъртфиналите на Queen`s Club в Лондон.

Самият Федерер отказа буквално в последния момент участие в Хале заради преумората от сезона на клей. Организаторите на надпреварата, които имат доживотен договор с Федерер останаха много недоволни от неговото решение. Те съобщиха, че дори са му били приготвили частен самолет, който да го транспортира от Париж до германското градче.

"Не мисля, че е правилно това, което направиха организаторите в Хале. Роджър е наистина важен за този турнир и го е печелил 5 пъти. За мен, когато голям шампион като Роджър откаже участие, значи наистина не може да играе. Нормално е да се притеснява от евентуална контузия, а и за психологическото си състояние," допълни Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини