Навратилова: Тежките топки на Уимбълдън фаворизират Надал



12-06-2011 16:45 | Николай Драгиев

Легендарната Мартина Навратилова сподели, че й е трудно да определи фаворити при мъжете и жените за предстоящия Уимбълдън.

Все пак според нея при мъжете трудно някой извън първите четири може да поднесе изненада. Навратилова също така коментира, че по-леките топки на "Ролан Гарос" са били в основата на силното представяне на Роджър Федерер в Париж. За Навратилова това му предимство ще изчезне на Уимбълдън, където топките са значително по-тежки и дават предимство на Рафаел Надал.

"Нямам представа кой ще спечели. При мъжете трябва да наблюдаваме изявите на първите четирима. Към тях може да се прибави Сьодерлинг, но той не играе добре тази година.

"Мъри има шансове, тъй като показа сериозен прогрес на клей. Джокович играе най-добрия си тенис, а Федерер изигра най-добрия "Ролан Гарос" в кариерата си, но това бе до голяма степен и заради топките. С тези топки бих избрала Федерер да спечели Уимбълдън. От това, което знам обаче топките на Уимбълдън ще са доста по-тежки и това драматично накланя везните в полза на Надал. При всички положения ще бъде страхотен турнир," коментира Навратилова, която се появи по време на турнира в Бирмингам.

Навратилова не пропусна да прогнозира и ситуацията при жените.

"Ли На има добри шансове, тя играе успешно на трева. Интересно е да видим как ще се справи с очакванията, които вече има към нея. Мария Шарапова е фаворит при залаганията. Тя ще бъде много уверена след "Ролан Гарос".

"От сестрите Уилямс може да се очаква всичко. Дори да стигнат финал, но и да отпаднат във втори кръг. Серина може да бъде считана също за фаворит, независимо от условията," смята още Навратилова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини