Борг залага на Федерер, впечатлен е от "златното поколение"



17-06-2011 20:02 | Николай Драгиев

Легендарният Бьорн Борг определи Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри като най-доброто поколение в модерната ера на тениса.

Според него в мъжкия тенис не е имало такъв квартет от играчи с подобна класа по едно и също време.

Борг смята, че Федерер продължава да е най-успешния играч в историята, въпреки че от доста време не е печелил титла в "Големия Шлем".

"Предстои невероятен Уимбълдън. Хората обикновено отличават един или двама играчи, но сега имаме цели четири. Не виждам кой извън тях може да спечели турнира. Те играят от години на невероятно ниво. Ще бъде страхотно да ги наблюдаваме в следващите седмици," обясни Борг, който е печелил в Лондон между 1976 и 1980-а година.

И все пак - ако трябва да избира един от четиримата, на който да заложи, Борг признава че изборът му пада върху Роджър Федерер. Така швейцарецът би могъл да достигне рекордна седма титла, изравнявайки се с Пийт Сампрас.

"Бих се спрял на Федерер заради начина, по който игра в Париж. Това бе най-доброто му представяне изобщо на "Ролан Гарос". От първия до последния мач той бе невероятен.

"Освен това предпочита тревата пред клея. Ако той спечели седма титла от Уимбълдън, никой няма да е учуден, тъй като той е най-великият в историята. Роджър може да печели още титли от "Големия Шлем", но ще става все по-трудно за него," смята още Борг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини