Серина отново загуби сет, но оцеля



23-06-2011 16:23 | Станко Димов

Шампионката Серина Уилямс се класира за трети кръг на Уимбълдън. Американката се справи с 2:1 сета със Симона Халеп (Румъния) – 3:6, 6:2, 6:1 и продължава успешно защитата на титлата си. Любопитното е, че и в този мач Уилямс загуби сет.

 

Припомняме, че американката се завърна на корта преди дни на турнира в Ийстбърн, където изигра два мача и общо 6 сета. Картината се повтаря и на „Ол Ингланд Клъб”, където в първите си две срещи на Серина и се наложи отново да изиграе още 6 сета.


Но да се върнем към днешния мач. Американката започна „тромаво” и допусна доста грешки, които и костваха изоставане в резултат – 3:6. Любопитното е, че от другата страна на корта Симона Халеп действа безупречно, като за 37 минути игра през първия сет не допусна нито една непредизвикана грешка. Освен това румънката показа отлична игра в сервис-геймовете й, които се развиха по мед и масло.


Още в началото на втория сет обаче Серина Уилямс показа, че не случайно има 13 титли от Големия шлем. Американката се разигра, направи ранен пробив и до края на сета, а и мача, не остави шанс на Халеп.


В трети кръг Серина Уилямс ще се изправи срещу спечелилата мача Мария Кириленко (Русия) – Танарин Танасугарн (Тайланд).


С трудна победа във втори кръг се поздрави и пищната германка Юлия Гьоргес. Тя се наложи със 7:6, 6:2 над Матилде Йохансон (Франция). Изключително драматичен бе тайбрекът в първия сет, който Гьоргес измъкна с 12:10 точки. В трети кръг германката ще спори с Доминика Цибулкова (Словакия, №24).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини