Звонарьова се оправда с травмата: Болеше ме много, не можех да се концентрирам



24-06-2011 23:03 | Станко Димов

Световната номер 3 Вера Звонарьова се оправда с болките в крака, които според нея са предрешили крайния изход на двубоя й с Цветана Пиронкова.

 

Както е известно двете се изправиха с мач от трети кръг на Уимбълдън, а българката се наложи с изразителното 6:2, 6:3, като по този начин взе реванш за загубата от Звонарьова на полуфиналите преди една година.


„Болката беше сериозна, просто не можех да се движа нормално по корта и да се концентрирам. Това ме принуди да рискувам с всеки един удар, което от своя страна доведе до много грешки. С тази болка просто не можех да играя”, оправда се Звонарьова, които с подновяването на ранглистата след десетина дни ще загуби куп точки.


„В такива ситуации най-разумното решение е да се откажеш и да не завършиш мача. Въпреки това аз съм професионалист и смятам, че по ми приляга да остана на корта до последния удар”, коментира още Звонарьова.


Любопитното е, че след днешния мач московчанката вече има отрицателен баланс срещу Цветана Пиронкова – 1:2 победи. Същата съдба споделя и именитата американка Винъс Уилямс. Още по-любопитно е, че двете поражения на Уилямс от Цвети са нанесени в турнири от Големия шлем (Australian Open и Уимбълдън).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини