Квитова за мача с Пиронкова: Пречупих се във втория сет



29-06-2011 12:45 | Станко Димов

Осмата в схемата Петра Квитова разкри подробности за победата над Цветана Пиронкова в четвъртфиналите на турнира. Чехкинята сподели, че не може да си обясни спада в играта си в тайбрека на втория сет, който в крайна сметка бе спечелен от Цвети. С победата Квитова за втора поредна година ще играе на полуфинал на „Ол Ингланд Клъб”, след като преди 12 месеца бе спряна на същата фаза от бъдещата шампионка Серина Уилямс.


„Започнах мача с Пиронкова много добре. Мисля, че първите няколко гейма показах най-добрия си тенис от началото на турнира. Наистина се справях отлично”, сподели Квитова пред „Дейли Стар”.


„След това обаче станах малко нервна, започнах да мисля за различни неща, не знам какво точно стана. Психически се пречупих. Станах нервна, защото знаех, че съм на крачка от ново участие на полуфинал. Започнах да мисля много за този полуфинал, което бе грешка”, разкри още 21-годишната левичарка.


„Много съм доволна от начина, по който започнах третия сет. Говоря за играта ми в първия гейм. След това я пробив и всичко стана по-лесно”, увери чехкинята.


„Класирането ми за полуфинал миналата година бе сериозна новина за мен. Осъзнах, че мога да победя някои от най-добрите играчи в света и да се представям добре на трева. След Уимбълдън обаче записах 5 поредни загуби в първи кръг. Определено изживях тежък период, но се радвам, че се справих и намерих сили”, разказа Квитова.


Според нея в турнира са останали много равностойни състезателки, измежду които няма фаворит. „Всички имаме шанс да спечелим титлата”, категорична е Квитова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини