Надал си взе емоционално довиждане с Мадрид



01-05-2024 10:12 | Tennis24.bg

Рафаел Надал отпадна в четвъртия кръг на турнира в Мадрид. Матадора отстъпи пред 30-ия поставен Иржи Лехечка с 5:7, 4:6 за два часа и три минути игра при финалното си участие на състезанието, което е печелил пет пъти.

Лехечка попречи на надеждите на легендарния испанец да достигне за стотен път на четвъртфиналите на турнир от сериите Мастърс 1000 в едва втората си надпревара от януари насам. Надал вече бе разкрил, че очаква да се откаже от професионалния тенис след настоящия сезон 2024.

"Щастлив съм. Това бе една много специална седмица за мен. Много позитивна във всеки смисъл. Успях отново да играя на корт, който ми е дал толкова много, а също и на емоционално ниво", коментира 37-годишният Рафаел Надал в интервюто си на корта след мача с Лехечка пред емоционалната публика.

"Беше незабравимо. Мога да кажа само "благодаря ви". Това бе едно изключително пътуване. Трудно е, но животът и тялото ми ми изпращат сигнали от дълго време. Бях късметлия да превърна страстта си в работа. Привилегирован съм. Имах възможността да играя още веднъж на този корт. Благодаря на всички, които са ми помогнали през кариерата ми, която все още не е приключила", продължи испанският тенисист преди организаторите да го уважат с трофей и разпънати банери, отдаващи почит на петте му титли в Мадрид.

"Невероятно е. За мен да деля корта с такъв легендарен играч е сбъдната мечта. Винаги съм искал да се случи. Много съм благодарен, че стигнах до такъв голям момент. Желая всичко най-добро на Рафаел Надал. Усещането е малко горчиво-сладко при такава хубава победа и всички тези хора, които го подкрепяха. Енергията беше невероятна. Все едно бях в друга реалност. Това е нещо, което досега не бях преживявал на тенис корта", заяви Иржи Лехечка, който записа 33 печеливши удара срещу 14 за испанеца.

Рафаел Надал добави, че ще опита да играе на предстоящия турнир в италианската столица Рим, който започва през следващата седмица.

"Днес е незабравим ден, защото казвам "Довиждане, Мадрид", но продължавам с още лични цели, които имам за следващите няколко седмици. Искам да видя дали мога да ги постигна. Рим е още един много специален турнир в кариерата ми. Мечтаех да играя във всички тези състезания. Пропуснах Монте Карло, но Рим е един от тези, на които най-много съм се наслаждавал да играя", каза още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини