Изненада! Южноафриканец изрита шампиона Анди Мъри



09-08-2011 22:24 | Станко Димов

Голямата изненада на турнира „Роджърс Къп” в Монреал е факт! Шампионът от последните две издания Анди Мъри напусна надпреварата, след като претърпя загуба от 35-ия в ранглистата Кевин Андерсън. Южноафриканецът се наложи с категоричното 6:3, 6:1, като по този начин записа може би най-значимата победа в кариерата си.


Въпреки, че бе сериозно подкрепян от феновете на централния корт, Анди Мъри представляваше бледа сянка на себе си. Британецът, който по принцип се чувства най-добре на твърди кортове, демонстрира отчайващо слаба форма и заслужи съдбата си. Още от самото начало Мъри показа, че не е готов за трета поредна титла от Монреал, за каквато претендираше в навечерието на турнира.


От първата точка Андерсон „започна” именития си съперник с мощни удари от всички точки на корта. Снажният африканец не се притесняваше да атакува Мъри и сякаш на шега поведе с 3:0 след има няма 6.7 минути игра. До края на сета южноафриканецът показа стабилна игра и дори не даде шанс на съперника си да върне пробива – 6:3.


По сходен начин се развиха събитията и през втория сет. Вместо да излезе преобразен и да обърне мача, както се предполагаше, Мъри набързо „натрупа” пасив – 0:2 гейма. Като за капак на слабата игра на британеца той получи втори пробив и изоставане с 1:5, което предреши всичко в двубоя.


С категоричната си игра Андерсън напълно заслужи мястото си в трети кръг в Монреал, където го чака Станислас Вавринка или Майкъл Ръсел. Загубата за Мъри пък бе втора поредна на ниво ATP, след тази от Рафаел Надал на полуфиналите на Уимбълдън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини