Вожняцки благодари на Фед-Експрес17-01-2012 11:14 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки остана много доволна от победата си с 6:2, 6:1. Тя изрази радостта си от това, че успя да завърши бързо своя мач и това й позволи да си легне в нормално време в нощта на понеделник срещу вторник.

За целта й помогна и Роджър Федерер, който спечели за отрицателно време своя първи мач в Мелбърн. Двамата трябваше да играят на "Род Лейвър Арина" един след друг.

"Щастлив съм, че намерих място във втори кръг. Винаги е добре да започнеш по този начин," заяви Вожняцки, която отчете че проблемите й с китката са почти отшумели.

"Доволна съм от играта си. Винаги се опитвам да подобря представянето си. Предпочитам да играя вечер, отколкото сутрин. Роджър се справи страхотно и не ми се наложи да чакам дълго. Той обича бързите разигравания и неговите мачове приключват бързо. Беше хубав жест от негова страна," пошегува се Вожняцки.

Тя отчете, че нейният стил е по-близък до този на Рафаел Надал, тъй като обича по-дългите разигравания. "В това отношение повече приличат на Рафа. Той обича да разиграва дълго топката. Дори и когато печели в три сета, това му отнема доста време. Също така обича да изморява съперника с игра от задната линия," анализира датчанката.
Коментари
Турнир: Qatar Total Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Доха; Категория: Premier
Настилка: Твърда
Награден фонд: $ 916,131

Official Website | Livescore
Турнир: Argentina Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Буенос Айрес
Настилка: Клей
Награден фонд: $673,135

Official Website | Livescore
Турнир: New York Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $777,385

Official Website | Livescore
Турнир: ABN AMRO Rotterdam
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Ротердам; Категория: ATP 500
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,098,480

Official Website | Livescore
Други новини