Хингис разкри защо Вожняцки загуби първото място в света25-01-2012 12:31 | Станко Димов

Изминаха 15 години, откакто Мартина Хингис спечели първата от трите си титли от Australian Open. И за първи път от 5 години насам бившата №1 се завърна в Мелбърн Парк, където участва в турнира на легендите.

„Страхотно е да се върнеш отново на място, където си записал толкова много успехи. Изминаха 5 години и се радвам, че отново мога да стъпя на кортовете тук”, сподели Хингис пред официалния сайт на Australian Open.

Като бивша водачка в ранглистата Хингис не бе пожалена и на въпроси свързани с Каролина Вожняцки, която в понеделник ще сдаде лидерската си позиция. Според Хингис датчанката трябва да направи „стъпка напред” в корта и да бъде по-агресивна, ако иска някога да има успех в турнирите от Големия шлем.

„През последните години тенисът еволюира, това е напълно нормално. Сега всичко е въпрос на сила, на скорост на ударите, на бързина на корта и прочие. Днес просто не можеш да си позволиш да стоиш назад в корта.

 

Точно това трябва да направи и Вожняцки, трябва да бъде с крачка по-напред в игрището. Защото колкото и добра защита да има винаги ще се намери някоя във форма в турнирите от Големия шлем, която да я победи.

Каролина е страхотен играч, но лично аз искам да я видя по-напред в корта. Иначе просто няма да има шанс да стои назад и да връща, когато срещу нея я някоя като Мария (Шарапова), Ким (Клайстерс), Серина (Уилямс) или някоя с подобен стил”, посъветва Хингис.

31-годишната швейцарка сподели също, че е въпрос на време Петра Квитова да оглави ранглистата. „Тя много ми харесва, агресивна е, има и невероятна увереност. Ако не още тук, то съвсем скоро тя ще оглави ранглистата. Това е само въпрос на време”, категорична е Хингис.
Коментари
Турнир: Qatar Total Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Доха; Категория: Premier
Настилка: Твърда
Награден фонд: $ 916,131

Official Website | Livescore
Турнир: Argentina Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Буенос Айрес
Настилка: Клей
Награден фонд: $673,135

Official Website | Livescore
Турнир: New York Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $777,385

Official Website | Livescore
Турнир: ABN AMRO Rotterdam
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Ротердам; Категория: ATP 500
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,098,480

Official Website | Livescore
Други новини