Топ 10 на тенис половинките



25-01-2012 16:00 | Николай Драгиев

Официалният сайт на Australian Open направи своеобразна класация с десет от най-популярните тенис половинки (гаджета или съпруги), повечето от които присъстваха на самия турнир. Не е обяснен принципът, чрез който са отредени техните позиции, но все пак класацията е интересна.

10. Никол Вайдишова. Тя и нейният съпруг Радек Щепанек се венчаха преди 18 месеца. Чехкинята дори тренираше на кортовете в Мелбърн със своя любим, което подхрани слуховете, че смята да се завръща. Не отдавна, Вайдишова бе част от топ 10, но различни проблеми я накараха да прекрати кариерата си.

9. Сара Фостър. Съпругата на Томи Хаас, която го дари и с рожба не отдавна. Тя е популярна като актриса и модел. Участва в култовия американски сериал Entourage. В момента Томи и Сара отглеждат своята дъщеричка Валентина.

8. Биляна Типсаревич. Съпругата на Янко Типсаревич, която явно повлия добре на сърбина, който направи страхотна 2011-а и се озова за първи път в топ 10. Биляна е бивша тв водеща в Сърбия. Двамата се венчаха през 2010-а година.

7. Доней Мейер. 21-годишната приятелка на Бърнард Томич прикова не по-малко внимание от него по време на Australian Open. Томич и бившият модел са се запознали преди около 6 месеца, но "дебютираха" като двойка за пред камерите именно в Мелбърн.

6. Ким Сиърс. Вниманието към блондинката този път бе изместено към друг човек от щаба на Мъри - новият му треньор Иван Лендъл. Бащата на Ким - Найджъл Сиърс пък работи усилено с Ана Иванович и завръщането й към върха на ранглистата.

5. Мария Франсиска Перейо. Тъмнокосата Мария е дългогодишната приятелка на Рафаел Надал, която е неотлъчно до него през годините. Скромната Мария не обича да попада сред медийното внимание. И въпреки това тя обикновено придружава Рафаел по време на "Ролан Гарос" и Уимбълдън.

4. Йелена Ристич. Доскоро Йелена не придружаваше Новак Джокович на всички турнири, но това се промени през 2011-а и резултатите не закъсняха. Тя и Ноле успяха да забъркат и доста забавна случка по между си по време на Australian Open.

3. Бруклин Декър. Не са много съпругите на спортисти, които могат да се похвалят с корица на Sports Illustrated. Анди Родик и Бруклин се венчаха още през 2009-а, а година по-късно Бруклин бе удостоена с тази чест от списанието-икона в Америка. От миналата години г-жа Родик вече активно се изявява и като актриса.

2. Бек Хюит. Особено романтична е историята на Бек и Лейтън Хюит. Австралиецът предлага брак на съпругата си в нощта, след като е загубил финала на Australian Open от Марат Сафин през 2005. От тогава досега те са неразделни. Двамата се венчаят през юли 2005 и имат три деца. Две дъщери - Мия и Ава и син Крус.

1. Мирка Федерер. Мирослава е истинска суперзвезда подобно на съпруга си. Тя е бивша тенисистка, PR и мениджър на Роджър и майка на две близначки. Не пропуска мач на своя любим. Двамата са заедно от 2000-а година. Сватбата им бе през април 2009.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини