Григор стартира в Индиън Уелс срещу Вердаско или Пея



07-03-2018 08:37 | Николай Драганов

Григор Димитров ще има за съперник в първия си мач в Индиън Уелс победителя от мача между Фернандо Вердаско и Гуидо Пея. Това определи жребият за първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000. 


Гришо познава и двамата си потенциални съперници на старта, като е побеждавал и губил и от двамата. Балансът му срещу 39-тия в света в момента Вердаско е 2:1 победи в негова полза, а с 60-тия в ранглистата Пея делят по една победа. 


При успех във втори кръг, откъдето започва Димитров, той ще се изправи в трети срещу стария си познайник Андрей Рубльов или победителя от мача между Тейлър Фритц и Рейли Опелка, които се изправят един срещу друг в първи кръг, а във втори ги очаква Рубльов. 


До този момент Гришо никога не е прескачал трети кръг в Индиън Уелс, а ако най-после успее да го стори според рангинка най-вероятни съперници изглеждат испанците Алберт Рамос и Роберто Баутиста Агут, стига преди това да не бъдат спрени от някой измежду Борна Чорич, Доналд Йънг, Джаред Доналдсън или квалификант.


В четвъртината на Гришо са Кевин Андерсън и Ник Кириос, които са потенциални съперници на българина на четвъртфинал, а в половината му е водачът в схемата Роджър Федерер, с когото Гришо може да играе отново евентуално на полуфинал, стига преди това Маестрото да не допусне поражение от играчи като Доминик Тийм, Томаш Бердих, Хьон Чун и други.

ЖРЕБИЙ ЗА ОСНОВНАТА СХЕМА В ИНДИЪН УЕЛС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини