Наоми Осака смени Адидас с Найки



05-04-2019 14:19 | Станко Димов

Световната №1 Наоми Осака влезе в семейството на американския спортен гигант „Найки“. Азиатката доскоро беше облечена от екипировка на „Адидас“, като в края на миналата година дори се очакваше двете страни да подпишат дългосрочно споразумение. Това обаче не се случи, а Осака вече е част от конкуренцията на германската фирма.

„Продължаваме да вдъхновяваме милиони атлети да преследват своите луди мечти. Наоми е невероятен талант, който служи за вдъхновение на новото поколение и ние сме горди, че тя се присъедини към нас“, коментира Еми Монтейн, вицепрезидент на Global Categories.

Според данни на IMG Tennis, след триумфа на US Open миналата година Осака е подписала общо шест спонсорски договора. Освен с „Найки“, японката е парафирала сделки с Nissan, All Nippon Airways и Proctor & Gamble.  Финансовите параметри се пазят в тайна, но експерти от индустрията определят японката като една от най-добре платените спортистки изобщо.

„Горда съм да бъда част от семейството на „Найки“, които имат легендарен опит в писането на история. Очаквам с нетърпение да стана част от техния проект и да работим заедно много години“, каза световната №1.

След триумфа на Australian Open през януари, Осака изпадна в игрова дупка и спечели едва 3 от следващите си 6 мача. Японката се провали и в опита да защити титлата си от Индиън Уелс.

Осака ще започне да носи екипи на „Найки“ от следващия месец на турнира в зала в Щутгарт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини