Отмениха Индиън Уелс заради коронавируса



09-03-2020 08:37 | Николай Драганов

Отделът за обществено здраве на окръг Ривърсайд обяви извънредно положение за общественото здраве в долината Коачела след потвърден случай на коронавирус (COVID-19) на местно ниво. В резултат на това, турнирът от сериите "Мастърс" Индиън Уелс няма да се проведе в този момент поради опасения около коронавируса и безопасността на участниците и посетителите на събитието. Това са насоките на медицинските специалисти, Центровете за контрол на заболяванията (CDC) и щата Калифорния, които са уважение от организаторите.


„Понастоящем има твърде голям риск за общественото здраве в провеждането на големи събирания с такъв размер в района на окръг Ривърсайд“, коментира д-р Дейвид Агъс, професор по медицина и биомедицинско инженерство в Университета в Южна Калифорния. „Не е в обществен интерес на феновете и играчите турнирът да се проведе. Всички ние трябва да се обединим, за да защитим общността от епидемията от коронавирус", добавя той.


„Много сме разочаровани, че турнирът няма да се проведе, но здравето и безопасността на местната общност, фенове, играчи, доброволци, спонсори, служители, продавачи и всички, които участват в събитието, е от първостепенно значение“, каза директорът на турнира Томи Хаас. „Готови сме да проведем турнира на друга дата и ще проучим възможностите.“


Всеки човек, закупил билети директно от турнира, може да поиска възстановяване на сумата или кредит за турнира за 2021 година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини