Швьонтек с 29-та поредна победа, Осака отпадна на старта



23-05-2022 15:04 | Tennis24.bg

Световната №1 Ига Швьонтек постигна 29-ата си поредна победа в Тура. Полякинята се наложи с убедителното 6:2, 6:0 над украинката Леся Цуренко в мач от първия кръг на „Ролан Гарос“. Швьонтек, която няма загуба от 16 февруари тази година, успя да направи пробиви в седем от осемте сервис гейма на Цуренко. 

В следващия кръг поставената под номер 1 в схемата ще играе с  победителката от мача между американката Алисън Риск и украинката Даяна Ястремска.

Място във втория кръг на „Ролан Гарос“ си осигури и Петра Квитова. Чехкинята, която е поставена под номер 32, спечели със 7:6 (0), 6:1 срещу Анна Бондар от Унгария. Бондар имаше сетбол на свой сервис при 5:3 гейма в първия сет, но го пропусна и това обърна хода на двубоя. 

Следващата противничка на Квитова ще бъде австралийката Дария Савил, която победи с 6:1, 6:2 гръцката квалификантка Валентина Граматикопулу.

С турнира се сбогува бившата водачка в ранглистата Наоми Осака. Японката, която никога не е достигала по-далеч от третия кръг в Париж, загуби с 5:7, 4:6 от американката Аманда Анисимова. Следващата съперничка на Анисимова ще бъде Дона Векич от Хърватия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини