Великият Надал се отказва догодина! Пропуска Ролан Гарос



18-05-2023 17:50 | Tennis24.bg

Рафаел Надал обяви, че 2024-та година ще е неговата последна в кариерата му. Също така той няма да участва и на предстоящия турнир „Ролан Гарос" в Париж, който започва на 28 май. Така една от най-големите звезди в историята на тениса ще пропусне турнира, на който написа най-бляскавите страници от своята история в тениса за първи път от 19 години.

Причината е контузия в бедрото, която просто не може да бъде преодоляна. Още от януари Рафа се отдаде на пълното възстановяване от тази травма, като се очакваше да пропусне два месеца и да е напълно здрав за сезона на клей. Вместо това още не е ясно кога изобщо ще се завърне.
 
Но няма да е в Париж, където е 14-кратен шампион и абсолютен хегемон от близо две десетилетия.
 
"Не аз взех това решение. Тялото ми го взе - каза днес на пресконференция Надал. - Невъзможно е да играя на "Ролан Гарос". Направих всичко възможно, всеки ден бе посветен на това да се възстановя за Париж. Но нямам решение и тялото ми отказва да е готово за игра. Не мога да бъда на ниво там, не мога да играя на нивото, което изисква "Ролан Гарос". И няма никакъв смисъл да се включвам в турнира в това състояние."

Надал също така обясни, че ще се отдаде на пълна почивка за известно време, като не смята нито да играе, нито да тренира, докато не се възстанови напълно.

"Не знам колко време ще бъде, може да е месец, може повече - каза Рафа. - Ще направя това, което трябва. Искам да съм напълно здрав, когато се върна да играя. И след това да направя един последен сезон."

Да, и това обяви днес 22-кратният шампион в Шлема.
 
"Следващият сезон ще е последен за мен в тура на мъжкия тенис - отсече испанецът. - Това е идеята ми. Дано съм здрав да го направя. Засега ще опитам да се възстановя именно с поглед към следващата година, защото искам да е последна и да е на ниво."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини