Джокович ще мине скенер на главата след удара с бутилката



13-05-2024 16:46 | Tennis24.bg

Новак Джокович ще бъде подложен на медицински тестове, след като е усетил ефекта от удара с бутилка по главата при изненадващото отпадане от турнира в Рим. Само след 67 минути игра сръбската тенис-легенда напусна корта, победен от чилиеца Алехандро Табило. Шесткратният шампион направи 22 непредизвикани грешки, като пет от тях бяха двойни при сервис.

Поражението и то при подобна картина дойде два дни след удара с бутилката по главата след мача с Корентен Муте. Оказа се, че шишето е паднало от багажа на фен, който се е надвесил да вземе автограф от водача в схемата.

"Мисля, че го видяхте много ясно във видеото. Това беше много неприятна, с лош късмет ситуация за мен. Беше инцидент, когато онзи човек се наведе през оградата и бутилката падна от раницата му и се стовари директно върху главата ми", разказва Джокович.

"Напълно неочаквано за мене. Дори не погледнах нагоре. Тогава почувствах много силен удар в главата. И наистина ми повлия много. Премина половин час, дори цял час в гадене, замайване, кръв, много различни неща. Поне успях да поспя добре, макар преди това да имах главоболие. Следващият ден беше доста добре, така че си помислих: Всичко е наред. Но може би не е. искам да кажа, че начинът, по който се усещах на корта на мача с Табильо беше напълно различен за мене. Сякаш някой друг беше в тялото ми. Просто без ритъм, без темпо, без какъвто и да било баланс при който и да е удар", разказва още Джокович.

"И да ви кажа, малко ми е тревожно това състояние. Не съм минавал скенер или каквито и да е други допълнителни изследвания. Но сега знам, че трябва да го направя и ще видим какво има. Чакам теста и резултата", допълни най-успешният тенисист. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Paris Olympics
Категория: Друг
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Atlanta Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Атланта, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $841,590

Official Website | Livescore
Турнир: Plava Laguna Croatia Open Umag
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Умаг, Хърватия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Generali Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Кицбюел, Австрия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини