Росица Денчева и Елизара Янева се класираха за третия кръг в Роухямптън



01-07-2024 16:09 | Tennis24.bg

Българките Росица Денчева и Елизара Янева се класираха за втория кръг на сингъл при девойките на турнира от категория J300 на ITF в Роухямптън (Великобритания).

Надпреварата в Роухямптън е последна преди Уимбълдън.

Поставената под №14 при девойките Росица Денчева победи Виктория Барос от Бразилия с 6:2, 6:4. Това е втора поредна победа за Денчева на турнира без да загуби сет.

Елизара Янева елиминира Ерин Пиърс от Великобритания с 6:1, 7:6(2). Това също е втора поредна победа за Янева без да загуби сет.

Ива Иванова загуби от Габиа Пускаускас от Великобритания с 3:6, 1:6.

При юношите Александър Василев отстъпи на Александър Разеги от САЩ с 3:6, 6:2, 4:6. Квалификантът Анас Маздрашки загуби с 3:6, 3:6 от Чарли Робъртсън от Великобритания.

По-късно днес българчетата ще играят първите си срещи в надпреварата на двойки.

При юношите Александър Василев и Андреас Тимини от Кипър ще играят срещу първите поставени Петр Брунцлик от Чехия и Джангджун Ким от Южна Корея.

При девойките Елизара Янева и Росица Денчева ще играят срещу Луна Мария Карии от Аржентина и Антония Ривера от Чили. Йоана Константинова и Оливия Карнейро от Бразилия ще играят срещу Надя Лагаев от Канада и Хикари Ямамото от Япония.

Четвъртите поставени Ива Иванова и Уакана Сонобе от Япония ще играят срещу Юлие Пащикова от Чехия и Юлия Щузек от Германия.

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за турнирите в Роухямптън и Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини