Яник Синер пропуска Олимпийските игри



Яник Синер пропуска Олимпийските игри
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-07-2024 08:04 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Яник Синер обяви оттеглянето си от Олимпийските игри в Париж, като причината е възпаление на сливиците.


„Изключително съм тъжен и разочарован. Да се ​​състезавам на Олимпийските игри беше една от основните ми цели за този сезон“, обяви италианецът в социалните мрежи.

 

„Наистина очаквах с нетърпение да се върна на Ролан Гарос и да играя за страната си в това престижно събитие. Срещнах се с лекарите си във вторник и изчаках още един ден, за да видя дали състоянието ми ще се подобри, но нещата, за съжаление, се влошиха.”


Италианецът започнал да изпитва симптоми в понеделник вечерта след тренировъчна седмица на клея в Монако. Лидерът в ранглистата се консултирал с лекарския си екип, като бил настоятелно посъветван да се оттегли.


„Както казах, това е разстройващо за мен и се надявам да мога да играя на Олимпийските игри в бъдеще. Очаквах с нетърпение да се състезавам с моите съотборници и останалата част от италианския отбор, но засега това ще трябва да почака“, каза още Синер. „Както бях посъветван от моя медицински екип, сега ще отделя малко време за почивка и възстановяване. Бих искал да пожелая на целия отбор на Италия всичко най-добро за това важно събитие и се надявам да се върна по-силен в бъдеще.”

 

Оттеглянето на 22-годишния играч означава, че световният номер 2 Новак Джокович ще бъде топ поставен в надпреварата на сингъл. Синер трябваше да играе и на двойки заедно с Лоренцо Музети.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини