Мъри официално се отказа от турнира на сингъл в Париж, Кербер също слага край на кариерата си



Мъри официално се отказа от турнира на сингъл в Париж, Кербер също слага край на кариерата си
Свързани турнири
Свързани играчи
25-07-2024 18:38 | Tennis24.bg

Носителят на два златни медали от Олимпийски игри Анди Мъри официално обяви, че се няма да участва в надпреварата по единично на турнира в Париж, за да съсредоточи силите си в турнира на двойки заедно с Дан Еванс. 

 

„Тялото ми е готово да сложа край на кариерата си, ментално също съм готов да спра. Олимпийските игри са специално събитие за мен и се радвам, че тук ще приключа състезателната си кариера. Всеки играч има свое мнение за тях - някои ги обичат, други - не съвсем, но за мен това винаги е било много специално, още от първото ми участие в Пекин. Различно е усещаното - състезаваш се за страната си, състезаваш се за нещо по-голямо от самия себе си. Обичам да съм част от отбора и ще дам всичко от себе си, за да спечеля нов медал.”, заяви Мъри в интервю за Sky Sports.

 

„Семейството ми винаги ме е подкрепяло. Когато казах на децата, че спирам, те ме окуражаваха да продължа, но е време да им обърна повече внимание. Имах невероятна кариера. Състезавах се срещу трима от най-великите играчи за всички времена и това беше наистина специално. Щастлив съм и се чувствам късметлия по отношение на кариерата си.”, заяви още шотландецът, като допълни, че вече очаква с нетърпение това, което предстои. „Определено ще е свързано с тениса на някакво ниво, но през следващите няколко месеца ще си почина и ще обмисля точно какво да бъде.”

Официално край на състезателната си кариера след Игрите ще сложи и сребърната олимпийска медалистка от Рио Ангелик Кербер.

 

„Последната права”, написа 36-годишната левичарка в социалните мрежи. „Още преди да са започнали Олимпийските игри, мога да кажа, че никога няма да забравя Париж 2024, защото това ще е последният ми професионален тенис турнир като състезател. Въпреки че може да е правилното решение, никога няма да го почувствам така, просто защото обичам спорта с цялото си сърце и съм благодарна за спомените и възможностите, които ми е дал.”

 

Германката е носителка на три титли от Големия шлем - Australian Open 2016, US Open 2016 и Wimbledon 2018.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини