Григор Димитров ще започне участието си във Виена в сряда



Григор Димитров ще започне участието си във Виена в сряда
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-10-2024 10:07 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще започне участието си на АТР 500 турнира във Виена в зала в сряда.

Третият поставен ще играе в първия кръг срещу Джиджън Джан от Китай. Мачът на Димитров ще бъде един от последните четири от 1/16-финалите в австрийската столица и той ще има повече време да се възстанови след финала, който игра в Стокхолм в неделя.

До момента Григор и 46-ият в световната ранглиста китаец не са се срещали. Победителят от тази среща ще се изправи срещу спечелилия в двубоя между Томаш Махач (Чехия) и Фабиан Марожан (Унгария).

Българинът ще играе за седми път във Виена. Миналата година той стигна до втория кръг, където отстъпи на Даниил Медведев след 6:3, 2:6, 4:6.

Най-доброто класиране на Димитров в Австрия е полуфиналът, който игра през 2022 година. Тогава Гришо загуби пак от Медведев с 4:6, 2:6.

До края на сезона 33-годишният хасковлия ще играе и на Мастърс 1000 турнира в Париж следващата седмица, където стигна финала миналата година, и при добро представяне във Виена и зала „Берси“ запазва шансове за класиране за финалите на АТР в Торино, които започват на 10 ноември.

В момента шампионът във финалите от 2017 година е 11-и в подреждането за Торино с 3100 точки, а заемащият последното осмо място, даващо право за участие в заключителния турнир, Андрей Рубльов има 3670.

Шестият в подреждането за Италия Новак Джокович не е сигурен за финалите, след като обяви снощи, че пропуска турнира в Париж, където спечели титлата миналата година, и може да откаже участие и в Торино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Swiss Indoors Basel
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,414,215

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,626,045

Official Website | Livescore
Други новини