Тенис клуб "Черно море-Елит"


Информация
Град: Варна
Квартал: Морска градина
Адрес: Варна 9000, Морска градина, Тенис кортове "Черно море-Елит", Тел. 052/ 612 799, GSM: 0887/ 500 608, email: ch_more_elit@abv.bg


Снимки
За клуба

Тенис кортовете „Черно море-Елит” се намират в Морската градина на гр. Варна, в непосредствена близост до Летния театър и Детския кът. Тенис базата разполага с 5 червени корта (шамот) и тенис-стена.

Кортовете имат осветление за по-късните часове. През зимния сезон три от кортовете са покрити със съоръжение тип „балон”, което осигурява целогодишната им експлоатация. Балонът е осветен и в него се поддържа подходяща за игра температура.

Клубната база разполага с бани, съблекални с душове, спортно възстановителен център, в който се предлагат фитнес, сауна и масажи. В тенис базата се намират снек-бар „Елит”, открит летен бар и стая за почивка, лекции, прожекции и тактически анализи за състезатели.

Помещенията са снабдени с климатична, отоплителна и венти-лационна инсталация. В този си вид базата е много удобна за провеждане на състезания и тренировъчни и предсъстезателни лагери.

 

Ползване на корт /свободна игра/

Можете да получите информация за свободни часове , както и да направите резервация за корт в офиса на Клуба или по телефона (контакти).

Цената на тренировка за членове на Клуба е:
  от 7 до 17 ч. и след 21 ч. през седмицата - 30 лв.
  от 17 до 21 ч., събота и неделя - 35 лв.

Цената на тренировка, които не са членове на Клуба е:
  от 7 до 17 ч. и след 21 ч. през седмицата - 34 лв.
  от 17 до 21 ч., събота и неделя - 39 лв.

ОЩЕ УСЛУГИ НА КЛУБА!


ИСТОРИЯ

Тенис клуб „Черно море-Елит” Варна e един от най-старите варненски тенис клубове. Сред състезателите на Клуба се отличават Павлина Стоянова, Цветана Пиронкова, Сесил Каратанчева, Григор Димитров, Тодор Енев, Вигриния Трифонова, Филипа Габровска, Марсел Радев, Юмер Юмеров и много други.

ТК “Черно море-Елит” Варна е сред водещите клубове в развитието и постигането на спортните успехи на Българската Федерация по тенис. Състезатели на Клуба са извоювали десетки шампионски титли, сребърни и бронозови отличия, вземали са участия в Световни и Европейски първенства за жени, юноши и девойки. За периода 1999-2004г.

Клубът става 4 пъти отборен шампион на България. Следват успехи в Европа: 5-то място през 2003г., 3-то през 2004г. и Европейски клубен шампион през 2005г., когато в състава на Клуба са Сесил Каратанчева, Цветана Пиронкова, Мария Пенкова и Виргиния Трифонова. През 2005г. старши треньорът на Клуба Огнян Илиев е избран от Българската федерация по тенис за треньор №1, а „Черно море Елит” е обявен за тенис отбор на годината в България.

Една от най-успешните години за Клуба е 2007г., когато той отново е определен от Българската федерация по тенис за тенис-клуб №1 на България, а „Черно море-Елит” - за отбор на годината. Тогава „Черно море-Елит” печели титлата от държавното отборно първенство по тенис за мъже, Тодор Енев става шампион на България, а на финала при жените се срещат две състезателки на Клуба - Виргиния Трифонова и Филипа Габровска.

Спортните успехи, отличната клубна база и приятна атмосфера на Тенис клуб „Черно море-Елит” привличат все повче любители и приятели на тениса, медийни и бизнес партньори и гарантират притегателността му като място за спортни и бизнес срещи.

ОФИЦИАЛЕН САЙТ

Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини