Супер финал: Вердаско срещу Ферер в Акапулко (видео)



03-03-2012 14:19 | Николай Драгиев

Повече от интересен ще е финалът на турнира в Акапулко. Двукратният шампион и световен номер 6 Давид Ферер отново достигна мача за титлата след успех със 7:5, 6:4 над друг специалист на червено - Сантяго Хиралдо. Досега само един състезател (Томас Мустер) има 3 поредни титли от този турнир и Ферер може да стане втори.

За целта Ферер ще трябва да се справи в спора за титлата със своя сънародник Фернандо Вердаско.

"Уморен съм след този мач, тъй като бе много интензивен. Той игра много добре и бе напълно равностоен двубой," коментира Ферер след двучасовата битка.

От началото на сезона Ферер има 17 победи от 18 мача. Единственото му поражение е от световния номер 1 Новак Джокович на Australian Open. В другите два турнира, в които Ферер участва - в Окланд и Буенос Айрес, той вдигна трофея за шампион.

"Утре срещу Фернандо ме очаква тежък мач. Познаваме се много добре, а във финал всеки състезател дава всичко от себе си, за да спечели титлата," обясни още Ферер.

В същото време Вердаско продължи страхотна си серия от победи на турнира и надигра Станислас Вавринка с 6:3, 6:3 без да среща нито една точка за пробив на свой сервис. Така той се класира за първи финал през сезона. "Седмицата е невероятна за мен. Много съм доволен от резултатите си," заяви Вердаско.

"Утре ще дам всичко от себе си и на сингъл, и на двойки. Много съм доволен от постигнатото, независимо дали ще спечеля," допълни Вердаско, който няма титла от 2 години.

Крайно любопитно е, че Вердаско води със 7:6 в преките мачове с Ферер. Още по-интересно е, че Вердаско води на клей с 6:3.

Евентуална титла би била 14-а за Ферер и 6-а за Вердаско. Срещата е в неделя сутрин от 05,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини