Джокович вместо Федерер за шоуто на "Сантяго Бернабеу"?



04-03-2012 13:17 | Николай Драгиев

Както вече бе официално обявено на 14-и юли на стадион "Сантяго Бернабеу" ще се състои благотворителен двубой между Рафаел Надал и друг топ тенисист. Срещата ще е в чест на 110-а годишнина на Реал Мадрид и се организира от фондацията на клуба и фондацията на Рафаел Надал.

Първоначално организаторите са предложили на Роджър Федерер да бъде съперник на Надал в срещата, но швейцарецът засега е отклонил офертата, тъй като иска да се подготви по-добре за Олимпийските игри.

В тази връзка организаторите вече обмислят вариант да бъде привлечен световният номер 1 Новак Джокович.

Офертата е крайно примамлива, тъй като става въпрос за сблъсък пред 80 000 души в Мадрид. Очаква се събитието да подобри световния рекордд от 35 681 души, които наблюдаваха мач на Серина Уилямс и Ким Клайстерс в Белгия през юли 2010.

Самият Рафаел Надал се надява през тази година Реал Мадрид на Жозе Моуриньо да прибави към витрината си нова титла от Шампионската лига.

Тимът е на път да спечели испанското първенство, където има не малка преднина пред шампиона Барселона.

"Вървим в правилна посока, но трябва да сме внимателни, тъй като Барселона е страхотен отбор. Смятам, че под ръководството на Жозе Моуриньо можем да постигнем много. Към днешна дата би било логично да кажа, че Реал са най-добрият отбор в Европа и могат да спечелят Шампионската лига. Отборът обаче трябва да мисли стъпка по стъпка, ден за ден и тогава може да осъществи тази цел," смята Рафа.

Още по темата
:
Потвърдено:  Надал ще чупи рекорд за "Гинес" на "Сантяго Бернабеу"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини