Гулбис: Ще се пробвам още година-две и се отказвам (видео)



05-03-2012 14:29 | Станко Димов

Латвиецът Ърнест Гулбис никога не е пестял думите си, за което неговите медийни изяви редовно предизвикват сериозен интерес. 23-годишният тенисист сподели, че ще пробва да направи нещо значимо в кариерата си в следващите година-две и ако нещата не се получат ще се оттегли.

Гулбис е категоричен, че няма никакво намерение да мъчи тялото си и да играе на 30 години. Както е известно през последните 7-8 месеца ексцентричният тенисист редовно боледуваше, което му попречи да се подготвя нормално.

„Най-големият проблем за тези месеци идваше от имунната ми система. Тя е слаба, заради което редовно боледувах. Това ми попречи много миналата година”, сподели Гулбис.

„Сега съм на 23 години. Ако не направя нищо тази година, или следващата година, това е – кариерата ми приключва. Не съм от тези, които натоварват телата си максимално на 27 и 28 години.

"Не искам да бъда и като Андре Агаси, който започна да играе по-силно на 30 години. Нямам намерение да прекарвам живота си, обикаляйки по света, провеждайки подготовка, при всичкия този стрес”, сподели още Гулбис.

В момента Гулбис е 75-ти в ранглистата. Най-доброто му постижение е от февруари миналата година, когато достигна до №21.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини