Рафаел Надал не иска реванш от Джокович (видео)



09-03-2012 12:43 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал заяви, че далеч не мисли само затова как да победи Новак Джокович, а просто как да подобри играта си. Испанецът не е играл турнирен мач от 6 седмици и предстои да стори това в следващите дни в Индиан Уелс.

Именно, за да натрупа игрови опит Надал реши да се впусне и в турнира на двойки, където с Марк Лопес ще се изправи тази нощ срещу Микаел Лодра и Ненад Зимонич.

"Давам най-доброто от възможностите си, за да подобря нивото си на игра, да бъда по-добър играч. Ако това е достатъчно да победя Новак, това би било фантастично," обясни Рафа.

"Ако не е достатъчно, ще продължа да работя. Щом се събудя сутрин и отида да тренирам, не мисля за него. Мисля затова как да подобря играта си."

"Не съм обсебен от желание да отмъщавам. Искам да бъда по-добър, за да побеждавам Новак и Роджър. Победната серия на всеки има край," допълва той.

Надал определя периода от март до август като най-важния през годината. "Това е най-важната част от сезона. Оттук до Уимбълдън, а освен това е и Олимпийска година. Трябва да съм готов за всичко."

Рафа отчита, че в момента усеща, че пласира все повече печеливши удари и може да печели много повече лесни точки, вместо да тича твърде много.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини