Жертвите на коварния вирус в Индиан Уелс вече станаха 11



13-03-2012 16:13 | Станко Димов

Шампионската от Уимбълдън Петра Квитова и бившата шампионка от „Ролан Гарос” Франческа Скиавоне станаха поредните елитни състезатели, които напускат силния турнир в Индиан Уелс, станали жертви на коварен вирус.

По този начин бройката на отказалите се състезатели от началото на седмицата в схемите при мъжете и жените набъбна на 11.

„Още в съблекалнята усещах, че нещата не отиват на добре за мен. стиснах зъби, реших да изляза на корта и да се боря. Това обаче беше невъзможно. След като свърши първия сет си казах, че просто няма смисъл да продължавам да се боря със себе си”, сподели италианката Скиавоне.

„Преди няколко години и аз имах подобен проблем със стомашен вирус. Гарантирам ви, че чувството не е никак приятно”, коментира по темата най-добрата руска тенисистка Мария Шарапова.

„От една страна това е отлична диета, но от друга е ужасно чувство, особено когато говорим за професионални атлети. В началото на турнира получихме няколко е-мейла, в които ни призоваваха да бъдем много внимателни. Но в действителност е много трудно да се опазиш от подобен вид вирус”, разкри още Шарапова.

Поставеният под №14 в схемата Гаел Монфис и 9-ата при дамите Вера Звонарьова, също както Ваня Кинг и Юрген Мелцер прекратиха участието си в неделя. Те се присъединиха към Магдалена Рибарикова, Филип Колшрайбер и Андреас Сепи, които вдигнаха бялото знаме 24 часа по-рано.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини