Епизод 4: Азаренка срещу Радванска



14-03-2012 02:40 | Николай Драгиев

Виктория Азаренка закръгли сметката си от поредни победи на 20 през 2012-а година. Световната номер 1 отнесе намиращата се в добра форма германка Юлия Гьоргес с 6:3, 6:1 и достигна четвъртфиналите в Индиан Уелс.

Това означава, че ще видим крайно любопитен сблъсък между Азаренка и световната номер 5 Агниешка Радванска - двете тенисистки в най-добра форма през сезона. Полякинята се наложи след 6:3, 4:6, 3:0 и отказване на американката Джейми Хемптън.

Азаренка и Радванска вече имат 3 мача през годината и трите спечелени от белорускинята. При последния им мач дори се стигна до разваляне на отношенията между двете, тъй като Радванска не бе доволна от поведението на Азаренка и я обвини в симулиране на контузия. Самата Радванска няма нито една друга загуба в останалите си 20 мача през 2012.

"Нищо специално няма да правя преди този мач. Играла съм с Азаренка много пъти, три пъти тази година. Знам как играе тя. Представя се много силно и с нетърпение очаквам мача," коментира Радванска.

"Винаги сме имали оспорвани битки и очаквам нова такава в предстоящия мач. Агниешка е от тези тенисисти, които винаги предлагат нещо различно. Не може да предположиш как ще подходи. Важното е да се концентрираш върху своята игра и да не мислиш какво прави тя. Винаги се концентрирам върху моята игра. Тя е един малък магьосник, ако може да се каже така," заяви Азаренка по повод Радванска.

Иначе в историята на сблъсъците между двете Азаренка води с 8:3, така че предстои техен 12-и мач на ниво WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини