Ангелик Кербер докосва Топ 10 след победа над Ли На



15-03-2012 09:15 | Станко Димов

Ангелик Кербер продължава феноменалното си представяне на турнира в Индиан Уелс. След като бе на косъм от отпадане в последните си две срещи, спасявайки мачбол и в двете, германката се класира за полуфинал в турнира, след като се наложи с 6:4, 6:2 над Ли На (Китай).

Поставената под №18 в схемата бе загубила всичките си 3 двубоя с Ли На до момента, но след като измъкна оспорвания първи сет с 6:4, след това нямаше проблеми да затвори мача и да запише поредна изненадваща победа.

 „Тя играе много добре, затова моята стратегия беше просто да се движа много и да се опитвам да достигам до всяка топка. Бях агресивна и концентрирана върху моята игра, а не върху нейната”, сподели след срещата Кербер.

„Знаех, че трябва да запазя концентрация до последната точка. В последните ми два мача бях на точка от загубата, но и в двата случая оцелях. Това ми помогна и днес – знаех, че не трябва да се разсейвам до последния възможен момент”, каза още германката.

Победата бе трета за Кербер над състезателка от Топ 10. Предишните две бяха миналия месец в Париж (срещу Мария Шарапова и Марион Бартоли). В следващия кръг германката ще премери сили със световната №1 Виктория Азаренка.

„Нямам какво да губя в следващия ми мач. Ще изляза на корта и ще се опитам да играя моята игра, точно както днес. Разбира се, ще дам най-доброто от себе си и ще направя опит да я победя”, каза Кербер.

Аплаузи към младата германка изказа загубилата Ли На. „Всеки път, когато достигах до точка за пробив тя отговаряше с печеливш удар. Какво можех да направя в такава ситуация?”, коментира китайката.

„За последно играхме с нея преди 2 години. Явно много неща са се променили през това време. Бях изненадана колко добре се защитава”, каза още Ли На.
Благодарение на победата Кербер ще пробие в Топ 15 при актуализирането на ранглистата при дамите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини