Ана Иванович плакала дълго след последния мач с Шарапова



16-03-2012 09:52 | Николай Драгиев

Любителите на женския тенис ще могат да се насладят тази нощ на един повече от интересен сблъсък при дамите в Индиан Уелс - от 05,00 часа българско време на корта в Калифорния една срещу друга ще излязат Мария Шарапова и Ана Иванович.

Двете не са играли една срещу друга от близо 4 години или иначе казано от финала на Australian Open 2008, когато титлата бе за Маша (7:5, 6:3).

С особено чувство за този мач си спомня и загубилата Иванович.

"Толкова ли отдавна беше? Не мислех, че е минало толкова време," учуди се Ана, след като победи Марион Бартоли с 6:3, 6:4 в полуфиналите.

"Тя определено е запазила същия стил, наистина е агресивна и е подобрила своя сервис. Ще бъде трудно, но ще се фокусирам върху това, което правя аз на корта."

"Спомням си, че плаках след последния ни мач. Имаше една точка, от която все още ме боли. Глупава къса топка от форхенд, след която се питах как е възможно да направя подобно нещо. Понякога опитвам твърде ефектни отигравания, а не е нужно.

"Помня, че плаках през целия път със самолета до вкъщи. Да сте ме виждали да правя още веднъж къса от форхенд? Не! Опитвам се да се уча," обясни Иванович.

Шарапова също се изрази с респект към опонентката си.

"Не сме играли отдавна и двете сме в различни етапи от кариерите си. Наслаждавам се на мачовете помежду ни. Тя е голямо име и има мощни удари. Може да завърши от всяка точка на корта. Трябва да внимавам с това. Хубаво е да я видя да играя толкова силно," заяви Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини