10 играчи, които трябва да се докажат през 2010 г.



10 играчи, които трябва да се докажат през 2010 г.
Свързани играчи
27-12-2009 16:25 | Станко Димов

В навечерието на сезон 2010 е редно да се огледаме кои са играчите, които са очевидно добри, но резултатите им не го потвърждават. В крайна сметка малко са играчите, които имат постоянството на Федерер, невероятната мотивация на Надал, упорството на Давиденко или късметът на Сьодерлинг от 2009 г. Веднага след тях обаче идва групичката на големите таланти, на които все нещо им пречи да се докажат...


1. Новак  Джокович.
Ноле спечели повече мачове от всеки друг през 2009 година, но тотално се провали в турнирите от Шлема със само един полуфинал. Със сигурност той ще има нужда да подобри представянето си в случай, че иска да е конкурент на Рафа и Федерер, а дори и само за да е пред Дел Потро и Мъри. Все пак представянето му в края на годината бе впечатляващо и дава основания да го смятаме за фаворит на Australian open.

2. Анди Мъри.
Подобно на Джокович и Мъри няма от какво да се оплаче... на турнирите извън тези от Големия Шлем. Шотландецът се добра едва до един полуфинал на Уимбълдън и като цяло редуваше силни и слаби моменти през сезона. Все пак Анди е само 22 и има доста време, за да подобри тези си постижения.

3. Томаш Бердих.
Един от най-големите таланти в последните години, който от 3 години обаче буксува на едно място. През 2006 г. той завърши под номер 13, 2007 като 14-и в света, а следващите 2 сезона отново в топ 20. За всичкото това време високият чех имаше някои проблясъци дори срещу Надал и Федерер, но като цяло бе крайно непостоянен. Та той си остава един тенисистите, които със сигурност имат нужда да покажат таланта си, ако не искат да затънат в посредственост.

4. Маркос Багдатис.
Кипърският талант достигна дори топ 10, но след това физически проблеми го преследваха неуморно в предишните 2 сезона. В последните месеци обаче се вижда големият прогрес в играта му и той изглежда отново е готов да покаже класа, особено на любимия му Australian open. Всичко разбира се зависи от това дали ще получи нови травми...

5. Джеймс Блейк.
Американецът и в предишни години бе "отписван" за големия тенис, но той доказа, че може да се пребори с такива твърдения. Именно сега е времето Блейк да забрави за разочароващия сезон 2009 и отново да се върне сред големите, където му е мястото.

6. Ришар Гаске.
Французинът трябва да забрави отиващата си година, както на корта, така и извън него. Той имаше 2 наистина тежки месеци заради обвиненията, че е взимал кокаин. Въпреки всичко тежкото наказание се размина и той бе оправдан. Гаске обещава, че е готов да се върне в топ 10, но дали е така, предстои да видим.

7. Давид Налбандян.
Операцията, която претърпя аржентинецът провали неговия сезон през 2009 година. Бившият номер 3 в света сега е 64-и, но въпреки това той се връща с амбиция за титла от Шлема. Всички знаем, че за Давид няма невъзможни неща, така че няма да е лошо да видим най-доброто от него в близко бъдеще.

8. Дмитрий Турсунов.

Руснакът се срина в последния сезон и вече е 89-и в света. Той така и си остана една от големите надежди на руския мъжки тенис, който обаче има последен шанс да покаже, че го бива...

9. Ърнест Гулбис.
Страхотен талант, който обаче проблясвай твърде рядко, обикновено за по 1 мач на турнир. Новият сезон за латвиеца предимно зависи от начина, по който той ще преодолее провалите във вече изминаващата 2009 година. Иначе на всички е ясно, че той може много повече от единствения му четвъртфинал на Ролан Гарос до момента...

10. Филип Печнер
Печнер показа някои добри игри през сезона, но след това отново се срина и вече е 80-и в света. Със сигурност си струва да наблюдаваме неговото развитие.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини