Федерер определи победата над Надал като една от най-важните



18-03-2012 16:40 | Николай Драгиев

Роджър Федерер разкри, че не е вярвал в достигането на финала на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. С началото на турнира той се оплакваше от настинка, а и в началните двубои от надпреварата не успя да демонстрира най-доброто от играта си.

Швейцарецът ще има възможност да спечели петия най-важен турнир в играта за четвърти път тази вечер в спор с Джон Иснър. Досега никой не е печелил толкова пъти този турнир.

"Много щастлив съм, че след тази тежка седмица ще имам възможност да спечеля турнира. Наистина е невероятно, не съм мислил че ще стигна толкова далеч. Това е страхотна седмица за мен и имам възможност да я направя още по-специална. При тежките условия днес, срещу един от най-големите ми съперници, винаги е хубаво да вземеш превес, така че съм много, много щастлив," разкри Федерер.

"Играх невероятно срещу Рафа. Той е голям шампион. Тази вечер усещах играта си много добре и предполагам, че психологически бях с настройката, че няма да загубя. Не очаквах да бъда толкова добър тази седмица, но понякога именно в такива моменти постигаш някои от най-големите победи в кариерата си," поясни Федерер.

Самият Федерер ще има възможност да спечели 19-а титла от "Мастърс 1000" сериите и така да изравни Надал, който е рекордьорът.

"Ще бъде трудно. Джон играе чудесен тенис в момента. Това е хубаво за американския тенис. Доволен съм, че ще се срещнем във финален двубой отново. Очаквам го с нетърпение," обясни още Федерер.

В момента Федерер е в серия от 15 поредни победи и ще се бори за 73-а титла общо в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини