Азаренка пак разгроми Шарапова за титлата в Индиан Уелс



18-03-2012 21:46 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Виктория Азаренка продължава да доминира по унищожителен начин. Тя спечели своята четвърта поредна титла през 2012 и оформи сметката си на 23 победи една след друга. Азаренка надигра Мария Шарапова във финала на турнира от Premier Mandatory категорията в Индиан Уелс с 6:2, 6:3.

За Азаренка това е общо 12-а титла в кариерата. Тя прави втория най-добър старт в историята на сезон със своите 23 поредни победи. Пред нея е само Мартина Хингис с 37.

За успеха си Азаренка прибавя 1000 точки за ранглистата и 1 милион долара в сметката си.

"Не съм и мечтала за подобни успехи. Наистина щастлива съм, че успявам да бъда толкова постоянна и да подхождам дисциплинирано и професионално към всеки един ден," коментира Азаренка.

Това е втори разгром, който Азаренка постига срещу световната номер 2 Шарапова след финала на Australian Open. Така единствените състезателки, които може би са в състояние да оспорят доминацията на Азаренка са Петра Квитова и Серина Уилямс, които обаче са перманентно контузени.

Азаренка отново демонстрира изключително стабилната си игра и провокира нервната Шарапова да допусне цели 37 непредизвикани грешки в мача. Рускинята така и нямаше отговор срещу отличната защита на световната номер 1, независимо че успяваше да вкарва над 70% първи сервис.

Азаренка загуби само 5 точки на свой сервис в първия сет и с два пробива затвори в своя полза с 6:2.

Втората част бе малко по-равностойна и бе изпълнена с пробиви. Въпреки това Шарапова нямаше оръжията да затрудни сериозно Азаренка и взе само три гейма.

Следващият турнир, на който ще видим целия женски елит започва следващата седмица в Маями.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини