Матс Виландер: За Мъри турнирите в Индиан Уелс и Маями не се важни



20-03-2012 21:36 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Матс Виландер вярва, че загубата на Анди Мъри в първи кръг на турнира в Индиан Уелс не е показател затова, че британецът отново няма да издържи на напрежението и ще запише пореден сезон без голяма титла.

Според Виландер подобна загуба "няма значение" и Мъри ще бъде сред най-добрите състезатели при мъжете този сезон.

"Загубата на Мъри в Индиан Уелс? Не значи нищо. Надявам се хората осъзнават това. За Мъри всичко се свежда до турнирите от Големия шлем. Турнири като тези в в Индиан Уелс и Маями имат значение само от финансова гледна точка. Представянето на Мъри срещу Джокович, Надал и Федерер на по-малките турнири също няма значение. Важно е как той ще се представи срещу тях в Големия шлем," анализира Виландер.

"Ако Анди Мъри реши да спре с тениса, можем да кажем че той е имал брилянтна кариера. Ще бъде запомнен като фантастичен тенисист, но той иска повече от това. Цялата си кариера е посветил на това да спечели титла от Шлема. Вероятно не е чак толкова лошо, че не се представя толкова добре в Индиан Уелс. Да загуби рано в Индиан Уелс и може би в Маями? Не е показателно, бих казал," допълва Виландер.

Според Виландер и точната позиция на Мъри в ранглистата не е от такова значение, а е по-важно той да успява да надиграва големите си съперници.

"Дали ранглистата има значение? За него е все едно дали е 4, 8 или 12-и. Може би щеше да му е по-лесно, ако беше по-назад. Да биеш Надал в 4 кръг на Голям шлем е по-лесно, отколкото на полуфинал. Има значение само ако си номер 1. Иначе всичко се свежда до това да спечелиш някой от четирите големи турнира," убеден е Виландер.

Виландер е убеден, че и Иван Лендъл върши прекрасна работа с шотландеца.

"Мъри ще бъде най-подобрилият играта си състезател през годината. Лендъл прави голяма разлика, наистина голям прогрес. Най-важното нещо е подходът. По време на мачове той вече не гледа към своя щаб, а сам поема отговорността. Ако загуби, това е негова грешка. Той вече не обвинява други хора затова. Ще видим в крайна сметка до какво ще доведе това сътрудничество, кой знае," казва още Матс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини