Марат Сафин: И в парламента няма да допусна да съм аутсайдер



21-03-2012 16:45 | Николай Драгиев

Марат Сафин все повече се отдалечава от образа на лошо момче, на непредвидим и избухлив човек. Руснакът сподели, че много харесва "новия" си живот на депутат в руската "Дума".

Тази седмица пък стана ясно, че през идното лято той най-вероятно ще сложи край и на ергенския живот. Той ще сключи брак с модела Анна Друзяка, с която е заедно почти през цялото време от 2007-а година насам.

"За мен започна един нов живот, крайно интересен при това. Щастлив съм от това, което ми се случва. Доволен съм, че тръгнах по този път. Това не е слух и аз наистина се занимавам с тези неща. Следващите 5 години смятам да бъда в парламента и това е огромна стъпка, огромна промяна в живота ми и то позитивна. Наистина щастлив съм от избора си," откровен е Сафин, който тази седмица ще участва на турнир за ветерани в Цюрих.

"Задълженията ми са базирани 365 дни в годината, 24 часа в седмицата. На телефона съм ден и нощ. Ставам в 8, правя няколко лицеви опори, упражнения. Започнах да правя това в последните няколко седмици преди работа. След това отивам на работа в парламента, който е на 10 минути от къщата ми, което е добре. Работя поне до 6 в зависимост от задълженията," разкрива Сафин.

Сафин отбелязва, че "се учи бързо" и не се чувства "като аутсайдер". "Наистина е интересно и е като страхотно училище за мен."

"По някои неща прилича на това да бъдеш тенис играч. Трябва да си професионалист, да се посвещаваш на това, което правиш. 24/7 отдаденост се изисква, както в тениса. Усещането за рутина е същото. Вместо ракета обаче сега имам iPad," допълва Марат.

Сафин е категоричен, че в следващите 5 години ще се занимава с политика, а след това ще прецени дали да продължи в правителството или ще търси реализация в бизнеса.

"Аз не съм отишъл там, за да бъда един готин мъж в костюм. Искам да стигна по-далеч. Аз съм много изискващ към себе си. Не искам да бъда загубеняк, а истински мъж. Не искам да бъда човек, който хората смятат за хубав, но глупав. Не, искам да бъда човекът, който прави нещата да се получават. Когато стана на 35-36 ще преценя дали съм се справил или не," допълва Сафин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини